Äänioikeus, Rikkolan Tomi ja Kankaan Ville

Äänioikeus soitti Usko -levyllä ja siihen liittyneen kiertueentapaisen keikoilla. Halkosalmen Vellu sekä sovitti uskonkappaleet että johti kokoamaansa yhtyettä. Kokemuksena juttu oli sekä poikkeuksellinen että opettava. Valitettavasti opettava myös siinä mielessä, että niin voimakkaasti taide edellä toimineen ja soittajistoltaan ison (siispä myös liikkeellelähtökuluiltaan suurehkon) porukan liikutteleminen Suomessa onnistui vain tiettyyn rajaan asti. Hyvä kuitenkin, että myös se matka tuli kuljettua, sillä useimmat keikat menivät joko hyvin tai sitäkin paremmin. Ja levyn sointi on monin paikoin sellainen, että siihen pystyy vain Vellun taitotason omaava sovittaja samanveroisten soittajien kanssa.

Oheisesta erittelystä käy ilmi, ketkä soittivat ÄO:ssa ja etenkin se, mihin kaikkeen muuhun he ovat taiteilijoina taipuneet.

Äänioikeuden kitaristi Veli-Matti “Vellu” Halkosalmi tunnetaan parhaiten ansioistaan säveltäjänä ja sovittajana. Viime vuosina hän on toiminut mm. maineikkaan hollantilaisen Metropole Orchestran sovittajana, sekä kirjoittanut musiikkia lukuisille muillekin koti- ja ulkomaisille huippuorkestereille, kuten UMO Jazz Orchestra, Helsingin Kaupunginorkesteri, Lapin Kamariorkesteri, WDR Big Band ja Brussels Jazz Orchestra. Jazzin parissa Halkosalmi on tehnyt yhteistyötä mm. Jukka Perkon ja Teemu Viinikaisen kanssa. Genrerajat ylittävissä produktioissa hänen sovitustaitoihinsa erityisesti luotetaan. Näistä osoituksina mm. Kauko Röyhkän ja Mikkelin kaupunginorkesterin taannoinen Zaia -albumi, Ilkka Alanko Orchestran tuore Ruusuja – albumi sekä Oulu All Star Big Bandin ja Teräsbetonin Jarkko Aholan niinikään tuore ”Big Band goes Heavy” -levytys.

Sivut: 1 2 3 4