Äänioikeus, Rikkolan Tomi ja Kankaan Ville » Sivu 2 4:stä » Jarkko Martikainen

Äänioikeus, Rikkolan Tomi ja Kankaan Ville

Pepa Päivinen on ennakkoluuloton, rajoja rikkova multi- instrumentalisti ja säveltäjä, jonka maanläheinen soitto on yksi suomalaisen jazzin kulmakivistä. Baritonisaksofonin lisäksi hänen repertuaariinsa kuuluvat basso-, tenori- ja sopraanosaksofonit, klarinetti ja bassoklarinetti, sekä valikoima erilaisia huiluja. 1970- luvulla alkaneella ammattilaisurallaan hän on ehtinyt olla mukana monessa, kuten UMO Jazz Orchestra, Edward Vesala Sound & Fury, Jukka Tolonen Band, Samuli Mikkonen & 7 ja Pepa Päivinen Quartet. Uransa varrella hänet on palkittu mm. Jazz Emmalla (1999), Jazzliiton Yrjö -palkinnolla, (2000) , sekä Muusikkojen liiton tunnustuspalkinnolla (2003).

Sanna Salmenkallio
on ansioitunut säveltäjä ja viulisti, joka tunnetaan erityisesti sävellystyöstään dokumenttielokuviin ja näyttämöteoksiin. Salmenkallio on työskennellyt pitkään myös nykytanssin parissa, muun muassa Kirsi Monnin ja Sanna Kekäläisen kanssa. Hänen toistaiseksi tunnetuin työnsä lienee musiikki Pirjo Honkasalon dokumenttielokuvaan “Melancholian 3 huonetta” (2004), josta Salmenkallio palkittiin Jussi-patsaalla. Hänelle on myönnetty myös arvostettu Prix Italia -palkinto.

Riikka Lampisen sello soi tyyleistä riippumatta aina yhtä tyylikkäästi. Säännöllisesti hän musisoi mm. Riku Niemi Orchestran sekä Uuden Nuoren Kamariorkesterin riveissä. Riikan taidot tunnetaan hyvin myös studioissa, jossa hänen soittoaan on tallentunut yli sadalle äänilevylle sekä kymmenien elokuvien ja dokumenttien ääniraidoille.

Hannu Rantanen kuuluu ehdottomasti suomalaisen basismin eliittiin. Hän on vaikuttanut mm. Värttinässä, UMO Jazz Orchestrassa, Pepa Päivinen Triossa, Avanti!ssa, ja Unto Tango Orchestrassa. Ulkomaisista huippumuusikoista hän on keikkaillut mm. Wayne Krantzin, Larry Coryellin, Django Batesin, Anders Bergcrantzin, Ted Cursonin sekä Luis de Matteon kanssa. Tämän lisäksi hän on myös kokenut teatterimuusikko.

Sami Koskela on lyömäsoitinvirtuoosi, joka on kotonaan tyylissä kuin tyylissä. Hän on vaikuttanut mm. Avanti!ssa, Radion sinfoniaorkesterissa, Tapiola Sinfonietassa ja UMO Jazz Orchestrassa. Edellisten lisäksi olet voinut kohdata hänet vaikkapa Paroni Paakkunaisen tai Saxperimentin mukana jazzkeikalla, tai kuulla hänen soittoaan elokuvissa tai teatterissa.

Sivut: 1 2 3 4