Äänioikeus, Rikkolan Tomi ja Kankaan Ville » Sivu 4 4:stä » Jarkko Martikainen

Äänioikeus, Rikkolan Tomi ja Kankaan Ville

Keikat Ville Kankaan kanssa, 2004 –

2004 valmistui ensimmäinen oma levyni, Mierolainen. Sen tuotti, sen lauluja oli alusta alkaen sovittamassa ja sillä myös soitti ansioituneesti yhtä jos toistakin soitinta kaustislainen nuori mestari Ville Kangas.

Ville pyysi minua tekstittämään ja laulamaan yhden soololevynsä kappaleen vuoden 2001 soolodebyytilleen Suuri erehdys. Levy ei ollut nimensä veroinen: siltä löytyy niin huikaisevan kauniita instrumentaalinumeroita (mm. Hallapuro -28 C) kuin laulettuja onnistumisia (mm. Ismo Alangon viehättävästi murisema Miksi en saanut lapsena kuolla). On varmaankin selvää, että myös minä innostuin yhteistyöstä Villen kanssa ja vuonna 2003 aloimme työn Mierolaista varten.

Mierolaisen ilmestyessä teimme pienen kiertueentapaisen, ohjelmana koko levy, juuri siinä järjestyksessä kuin kappaleet olivat levyllä. Useana iltana onnistuimme ainakin hyvin, mutta duomme toiminta ei yltänyt sen pidemmälle. YUP alkoi pohjustaa kymmenettä albumiaan ja edes duokeikoille ei oikein löytynyt aikaa tai paikkojakaan. Yksi poikkeus tosin tuli: soitimme sittemmin Kaustisilla Eppu Normaalin lämmittely-yhtyeenä, mikä olikin erikoinen kokemus. Jo tuossa vaiheessa Eppu Normaalin yleisö ei varmastikaan halunnut kuulla juuri muuta kuin Eppuja, ja avausroolimme oli haastava. En tiedä, menikö juttumme perille varaukselliseksi uskomaani yleisöön, mutta keikka jäi mieleen poikkeuksellisena haasteena. Muuten työ Villen kanssa oli lähinnä palkitsevaa, ja haastavaakin ainoastaan hyvässä mielessä.

Sivut: 1 2 3 4