Äänioikeus, Rikkolan Tomi ja Kankaan Ville » Sivu 3 4:stä » Jarkko Martikainen

Äänioikeus, Rikkolan Tomi ja Kankaan Ville

Tomi Rikkola: viulisti, taustalaulaja, matkatoveri

Tomi on malliesimerkki aloitteellisesta miehestä. Soitin vuosia sitten soolokeikan Brinkkalan pihalla, Turussa, ja Tomi oli pitänyt kuulemastaan. Seuraavaksi hän kertoi olevansa soittomies itsekin, viulisti, ja tarjoutui soittamaan kanssani, jos se kiinnostaisi minua vähääkään. Vastasin, etten tiennyt kiinnostukseni määrää ennen kuin kuulisin soittoaan ja siksi sovimme treenit meille. Ilmoitin muutamia mahdollisia kappaleita, joihin hän voisi valmistautua sovitusehdotuksineen ja kohta jo treenasimme keikkoja varten.

Tomin kanssa olemme keikkailleet satunnaisen säännöllisesti. Ensimmäinen keikkamme oli varmaankin vuonna 2009. Keikkoja meillä on ollut niin festivaaleilla, korkeakulttuuritilaisuuksissa kuin ”rahvaan” kuppiloissakin. Tomin mukanaolo ei siis ole muuttanut tekemiseni perusteita, vaan osaltaan rikastanut niitä.

Usko –sooloni de luxe -painoksen toinen levy on dvd, jolta löytyy joitain keikkapätkiä Tomin kanssa. En katso niitä(kään) koskaan, mutta tiedän kyllä pitäväni yhteistyöstämme. Jossain vaiheessa tullee taas aika soittaa yhdessä, mutta nyt keskityn kuuntelemaan häntä, sillä Tomi on tärkeässä roolissa mm. Timo Tuomisen yhtyeessä, joka soittaa Jaques Brelin vähintäänkin upeaa musiikkia.

(Valokuvan meistä otti toinen Tomi, Palsa, jonkin keikan jälkeisenä aamuyönä autonsa etuvalojen valaisun avulla.)

Sivut: 1 2 3 4