Rumba: Jarkko Martikainen – Elävänä –dvd

YUP –miehen intiimi klubikeikka kotisohvalla.

Elävänä –konserttisarjan idea on yksinkertaisuudessaan loistava. Siinä suomalaiset muusikot esiintyvät vähin varustein pienen yleisön edessä. Keikat kuvataan yhdellä kameralla ja mielellään yhdellä otolla. Heinävedellä sijaitsevalla studiolla taltioitujen esiintymisten äänentaso on puitteiden ansiosta huippuluokkaa.

Tammikuussa kuvattu Jarkko Martikaisen keikka on sarjan kuudes osa. Martikainen esiintyy riisutuissa olosuhteissa varsin luontevasti, kuin normaalilla keikallaan. Vajaan tunnin mittainen setti sisältää biisejä tuoreimmalta levyltä sekä suosikkeja edellisiltä. Konsepti sopii oivallisesti yksinäiseen valokeilaan totuttautuneelle Martikaiselle.

Kappaleiden välissä kamera lähenee tai loittonee kohdettaan, mutta muuten liike on varsin vähäistä. Lähikuvissa mikrofoni törröttää ajoittain häiritsevästi Martikaisen naaman edessä.

Koko paketti on hyvin askeettinen. Dvd ei sisällä minkäänlaista kansilehteä ja valikostakin löytyy vain kappalelista. Tummalla taustalla esiintyvä Martikainen on ansaitusti kaiken keskipisteenä. Yleisönkin tunnistaa vain kameran ohi osoitetuista välispiikeistä ja kohteliaista aplodeista.

4 / 5 Heini Strand, Rumba 15 / 2010

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Muita aiheitani:

Arvostelut
Ilmoitukset
Keikkaraportit
Kuvataide
Uutiset